Basisschool Koning Boudewijn

De zoektocht naar een school voor jullie kind(eren) is een moeilijke opgave. Je wilt natuurlijk alleen maar het beste voor hen en je vertrouwt je dierbaarste bezit voor het grootste deel van een schooldag toe aan iemand anders.
Daarom moet de schoolkeuze een weloverwogen beslissing zijn. Niet zomaar de dichtste school om de hoek of de school “van horen zeggen”, maar wel de warme school die onderwijskwaliteit garandeert.

Wij stellen jullie graag onze school voor.

Basisschool Koning Boudewijn te Oostkamp (vroeger ook wel Boudewijnschool genoemd), gelegen in de Marechalstraat 48, beschikt over ruime, aangename klaslokalen met daarbovenop een heuse sportzaal, moderne mediatheek, het schoolrestaurant ‘t Bollebuikje, een polyvalente zaal, groene speelruimte, voetbalterrein en speelweide…. 

Wij vertrekken vanuit de visie van het belang van taal, de hele dag door (geïntegreerd talenbeleid) gaan we voor Accent op talent en totale persoonlijkheidsontwikkeling: kennis, inzichten, vaardigheden én attitudes.
open venster op de wereld en respectvol omgaan met elkaar. Accent op zelfstandigheid en leergierigheid De huidige samenleving vraagt om leergierige kinderen, die zich snel nieuwe ontwikkelingen en kennis weten eigen te maken en in team kunnen werken. Met vernieuwde werkvormen zoals groepswerk, contractwerk en hoekenwerk zorgen we er voor dat uw kind zelfstandig leert werken. Taken inplannen, zelfstandig informatie opzoeken en ervaren hoe je een opdracht tot een goed einde kunt brengen komen aan bod. We moedigen de kinderen aan om onbevangen en nieuwsgierig met de leerstof om te gaan. Leren is geen opgave, maar een actief en vanzelfsprekend proces dat nooit stopt. We bieden verdiepingsoefeningen voor kinderen die wat meer uitdaging aan kunnen en herhalingsoefeningen voor kinderen die wat meer tijd nodig hebben. Zo leert elk kind stapje voor stapje, zonder frustratie of schoolmoeheid. Al deze aspecten vinden jullie terug in het rapport van jullie kind, onze leerling. Aspecten (leerdoelen), op hun beurt vertaald in doelstellingen die stapsgewijs weergeven wat jullie kind kent, kan en is. Op die manier kunnen ouders en school samen evalueren, begeleiden en waarderen. Op die manier gaan we samen een engagement aan zodat de carrière in het basisonderwijs van elk kind een fijne, leerrijke en boeiende periode mag zijn. Een garantie om vervolgens vol vertrouwen de stap te zetten naar de secundaire school. Samen maken wij school: leergierig, respectvol, verdraagzaam, positief kritisch, verantwoordelijk, sociaal, zelfstandig, creatief, oog voor de wereld….. GO!

Directeur: Dhr. Tim Maenhout

Maréchalstraat 48
8020 Oostkamp
Tel. 050 84 19 71
Fax 050 84 19 72
E-mail: bs.koningboudewijn@telenet.be

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief Facebook YouTube

 

scholenzoeker