29 september 2015

Avondeten op een mooie zomerdag, daar hoort voor veel mensen vast een lekker glas wijn bij. Als je dan je zelfgemaakte wijn kunt bovenhalen smaakt dat ongetwijfeld nog zo goed. Vraag maar aan enkele cursisten uit CVO COOVI in Anderlecht.

11 september 2015

Het lot van mensen op de vlucht voor oorlog en terreur grijpt ons aan. Ook de leerlingen van de bakkersafdeling van GO! COOVI Anderlecht. Ze reageren met actie en bakken ontbijtkoeken die ze een week lang gratis verdelen onder de vluchtelingen in Brussel.

04 september 2015

Op 1 september telde GO! CVO Antwerpen 6000 cursisten. Allemaal mensen die er weer een jaar lang aan hun talentontwikkeling gaan werken. Vanaf dit schooljaar is daar ook de mogelijkheid bij om een opleiding polyvalent verkoper te volgen.

31 augustus 2015

Twee maanden lang heeft de zinderende zomerzon de schoolspeelplaatsen in heel het land voor zich alleen gehad. De plavuizen puften van de hitte, de stilte was er verschroeiend. Dat is nu voorbij. En gelukkig maar. Lang leve het nieuwe schooljaar!

31 augustus 2015

GO! medewerkers voelen zich goed op hun werkplek. Dat blijkt uit de grote welzijnsbevraging die het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap heeft afgenomen bij zijn medewerkers in de scholengroepen.

28 augustus 2015

Een school die groeit als kool. Dat is het GO! technisch atheneum Brugge. Dit schooljaar komt het aantal leerlingen er boven de 1600 uit. Het resultaat van een doordachte aanpak van een deskundig en gemotiveerd schoolteam en een sterk pedagogisch project.

28 augustus 2015

Vakantie of niet, voor 2260 scholieren stond de week van 12-19 juli in het teken van een examen biologie van het hoogste niveau op de Internationale Biologie Olympiade in het Deense Århus. Brendan Saux van GO! atheneum Oostende pakte er brons.

24 augustus 2015

Op 17/8 werd een item in het VTM-nieuws gewijd aan de nieuwe leerlijn zwemmen voor het basisonderwijs van het GO!. Dat de nieuwe leerlijn zwemmen stopt bij ‘leren overleven’ en dat een zwemslag pas vanaf 10 jaar aangeleerd wordt klopt absoluut niet.

24 augustus 2015

In CVO Crescendo in Mechelen kan je een uniek kunstwerk bewonderen gemaakt door de Mechelse graffitikunstenaar Gijs Vanhee. “We willen in het hart van het centrum een beeld geven van wat het volwassenenonderwijs is: groots, levendig en uniek.”

10 augustus 2015

Leerlingen van GO! school Busleyden Atheneum-campus Caputsteen wilden hun leerkrachten tonen dat ze zoveel meer kunnen dan wat ze tijdens de examens laten zien. Ze maakten een film over hun andere ik, met aandacht voor hun vele andere talenten.

30 juli 2015

Geen onderwijsbericht maar toch in deze rubriek. Een boekentip: ‘Ik verander’ van Marc Brants. Een neerslag van hoe deze voormalig directeur van GO! freinetschool De kRing in Berchem zijn leven ziet veranderen als gevolg van ALS.

26 juni 2015

Gisteren gaf de commissie openbaar onderwijs in het Vlaams Parlement toelichting bij haar rapport over het invoeren van één publiek onderwijsnet, in reactie daarop stelden de onderwijsverstrekkers hun nota voor.

26 juni 2015

Het GO! pleit voor het behoud van de extra werkingsmiddelen voor gelijke onderwijskansen. De resultaten van een evaluatie van het Rekenhof en KU Leuven vormen geen aanleiding om het behoud van de huidige gedifferentieerde financiering in vraag te stellen.

25 juni 2015

Sinds sept. 2014 kan je in het Maritiem Instituut Mercator Oostende terecht voor een ASO-opleiding maritieme wetenschappen. Donderdag 25 juni is er een infoavond over de nieuwe richting. Start 18u. Toptip voor (ouders van) laatstejaars BaO en 1e graad SO.

23 juni 2015

Bier drinken dat kunnen de meesten wel, maar het maken is toch andere kost. In GO! CVO COOVI in Anderlecht weten ze daar echter wel raad mee. En dat lijken meer en meer mensen te kunnen smaken want de opleiding bierbrouwer boomt er.

11 juni 2015

Veerle Hubrecht, pedagogisch adviseur CLB van het GO!, legt uit waaraan ouders proefwerkstress bij hun kind kunnen herkennen en geeft tips over hoe ze er best op reageren.

08 juni 2015

Doorgaans brengt hij voor tv verslag uit over wat er gebeurt op plekken in de wereld waar het er hard aan toe gaat, maar op 28 mei maakte journalist Robin Ramaekers tijd vrij voor de 3e-graads van GO! atheneum Willebroek en trok er een blik wereld open.

08 juni 2015

Leerlingen mikken met hun eindwerk uiteraard op een getuigschrift of diploma, een beloning die er zijn mag. Maar als je werk ook de aandacht van de buitenwereld trekt, doet dat extra deugd, weten nu ook de laatstejaars verzorging van GO! atheneum Hoboken.

08 juni 2015

GO! scholengroep Antwerpen geeft al haar leerkrachten BaO het TACCLE2 boek - digitaal leren in de basisschool als ondersteuning om ICT actief in de klas te gebruiken. Een vuile taccle? Eerder balvoordeel.

02 juni 2015

Wetenschap en techniek zijn nog nooit zo bepalend geweest om de wereld vorm te geven en daarom horen ze ook sterk aanwezig te zijn in ons onderwijs. GO! freinetschool De Appeltuin in Leuven duwt alvast flink aan de kar met hun prijswinnende TECHMOBIEL.

01 juni 2015

Straks zijn ‘t weer examens. Tijd om te tonen waar je al die maanden voordien beetje bij beetje aan gebouwd hebt. En ja, dat blijft spannend. De leerlingenraad van GO! atheneum Ninove wou voor de start ervan nog even alle armen en benen laten losgooien.

29 mei 2015

GO! basisschool De Springplank in Brugge heeft er een gloednieuw gedeelte bij. En niet zomaar het eerste het beste. De nieuwbouw won zopas de vierjaarlijkse Prijs voor Architectuur West-Vlaanderen onder meer vanwege zijn gracieuze dansbeweging.

29 mei 2015

In GO! freinetschool De Tinteltuin in Zoutleeuw zette zowat het hele schoolteam zich achter de creatie van een eigen leesboek voor de leerlingen. Het resultaat is zo mooi dat ‘Fien de slak’ er ondertussen de status van schoolmascotte heeft verworven.

28 mei 2015

Vier jaar geleden onstond tijdens een les elektriciteit bij meester Sander Van Hoeck in GO! freinetschool De Klimpaal in Sint-Jans-Molenbeek 'Radio Romeo'. Woensdag, 27 mei, mochten de meester en zijn klas 'het gaan uitleggen' aan Koningin Paola.

28 mei 2015

Dries Maes, leerling van het 7e leerjaar TSO Se-n-Se Agro- en groenbeheer van GO! tuinbouwschool Melle, wint de ondernemersprijs Plan(k)gas. Daarmee zorgt Dries ervoor dat zijn school zichzelf opvolgt als winnaar van deze ondernemerswedstrijd.

Blijf op de hoogte

 

 

scholenzoeker